Udsmykning i Faxe Rundkørsel

by | René Tuekær

Tak til Kurt Jakobsen for indlæg om udsmykningen i rundkørslen til indgangsportalen i Faxe. Langt hen af vejen deler jeg de fremsatte synspunkter. 

Tilbage i oktober/november måned 2013 havde jeg indlæg i medierne om, at jeg ville støtte de af borgerne fremsatte forslag til udsmykning i rundkørslen. Det nød ikke politisk fremme og i den seneste byrådsperiode (2014-2017) besluttede det daværende Erhvervs- & Kulturudvalg, at kunsten skulle besluttes med inddragelse af Billedkunstrådet. På udvalgsmøde i det nye udvalg Plan- & Kulturudvalget har vi besluttet den 24.april 2018, at det projekt som hedder Sub Mari ikke skal nyde fremme, og som det tidligere udvalg søsatte. Der er ikke kommet nogen økonomi til projektet som var stipuleret til 1 million kroner og iøvrigt ikke anbefalet af Statens Kunstfond.

Derfor ønsker vi en løsning med et lokalt islæt og til overkommelig økonomi, hvilket der hermed arbejdes på, og projektet må gerne være afsluttet i indeværende kalenderår. Det er oplagt, at der kunne indgå inspiration fra vores eget private erhvervsliv i udformningen af rundkørslen. Personligt kan jeg godt lide projektet Sub Mari med ikke på den pågældende fysiske plads.

Med venlig hilsen 

René Tuekær

Formand for Plan- & Kulturudvalget

Gruppeformand for Borgerlisten (L)

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe