Kuturelt rejsebrev nr. 4 – 2019

by | René Tuekær

Her op til årsskiftet kommer mit fjerde kulturelle rejsebrev for 2019 og mit ottende brev siden tiltrædelsen som formand for Plan- og Kulturudvalget. November stod på to kommunale konferencer.

Den første var kulturkonferencen, hvor der bl.a. var inviteret en direktør med fra Gladsaxe Kommune, som skulle inspirere os i formuleringen af vores egen kulturpolitik. Temaet var FN´s 17 verdensmål og om, hvordan disse eller dele deraf kunne implementeres i dagligdagen og i samarbejdet med foreninger og kulturinstitutioner. Spændende og et meget jordnært indlæg.

I konferencen deltog 30 borgere og 3 politikere og det foregik den. 5. november i Haslev. Planen er, at den endelige kultur- og fritidspolitik skal godkendes på byrådets februar møde i 2020. Senere i november måned var der frivillighedskonference, som afholdes af frivilligt samråd og som altid er velbesøgt af medlemmer af vores foreninger. Konferencen blev godt ledt igennem af frivillighedsekspert Lasse Petersen.

I øjeblikket arbejdes der meget med Haslev by som stationsby og med 150 års jubilæum i 2020. Der er valgt et logo, som alle må benytte i jubilæumsåret. Der indkom over 50 forslag og vi valgte en vinder af den udskrevne konkurrence. Byrådet har ligeledes afsat 400.000,-kr samt en del midler som der løbende tages af Plan- og Kulturudvalgets faste budget. Det bliver spændende med en del yderligere arrangementer i 2020.

Endelig har jeg deltaget i en stiftende generalforsamling i biografen Kanten i Faxe af den nye filmklub Buster. Den skal erstatte den tidligere mangeårige film forening Delicatessen og første film bliver vist i februar måned 2020. Endelig kan jeg oplyse, at jeg er blevet valgt som formand for 2020 og 2021 for Kulturregion Sjælland for den politiske styregruppe, som dækker Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved, Stevns og Faxe Kommuner, hvilket jeg gerne vil gøre en indsats for.

Et af de første arrangementer i 2020 bliver den årlige nytårskoncert i Kultunariet søndag den. 12. januar, som desværre er samtidig med et foredrag af forfatter Dorrit Willumsen i Leif Hasles Hus på Vindbyholtgård. Begge arrangementer begynder kl. 15.00. Til slut skal lyde et rigtig godt nytår og tak til alle Jer, som gør et arbejde for, at fremme kulturen i vores fælles kommune.

René Tuekær – formand for Plan- og Kulturudvalget i Faxe Kommune

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe