Kulturelt rejsebrev nr. 3

by | René Tuekær

Kulturelt rejsebrev nr. 3

Hermed følger mit tredje rejsebrev med oplevelser i den kulturelle verden.

Haslev festdage blev holdt i primært godt vejr og virkede godt besøgt. Det er et af kommunens største arrangementer og er på vej til, at udvikle sig til et decideret kulturelt fyrtårn. Tak til alle de frivillige og byrådet havde støttet Haslev festdage med 200.000,-kr.

I juni måned var jeg som næstformand for Kulturregion Storstrøm til møde på Koldinghus. Formændene for de 13 kulturregioner mødtes, for at følge op på ministerens udspil på kulturområdet. På trods af kommunernes forskellige indbyggertal og en ikke ensartet støtte til kulturlivet blev vi alle enige om et fælles høringssvar til ministeren. Det er en vigtig sag for Faxe Kommune. Faxe Byråd var inviteret til Rødvig revy, som nu har været etableret i 10 år. Det var en god revy med Max Hansen i spidsen. Bedste nummer blev spillet af Kasper Gattrup, som var bedemand til bedemændenes årsmøde. Revyen har spillet gennem sommeren og var lidt skarpere end tidligere.

Den 23. juni blev Kulturstrøget i Faxe by officielt indviet. Personligt glad over, at borgmesteren gav mig ansvaret for den officielle tale. Visionerne om kulturstrøget blev formuleret i én af mine borgmester perioder, og dengang var alle enige om, at det blev et projekt med over 10 års varighed. Kulturhuset Kanten, madpakkehus, Vinkældertorvets renovering, Kalkbrudsvejs nye udseende, opførelse af prisme, kalkpark samt et udvidet stisystem. Der kunne godt nævnes mere og ligeså flere nye ønsker til dette unikke og velbesøgte område midt i Faxe by. Der er investeret mange penge. Offentlig økonomi, privat økonomi, donationer og samarbejde med Faxe Kalk og andre. Det betyder nu, at stort set det planlagte fra dengang er realiseret. Faxe Vandrerhjem har ligeledes gennem perioden gjort flere gode tiltag. Strategiske projekter er svære, men virker meget naturlige – specielt når de afsluttes. På den måde glemmer man alle de udfordringer der var undervejs.

Den 30. juni var sponsorer inviteret til kaffe på Børn & Dyr i Bregentved. Her måtte man igen konstatere at den ufattelige gode sommer hjalp med til et højt besøgstal for dyrskuet. På udvalgets vegne glædede jeg mig over, at det nye udvalg selvfølgelig havde støttet dette flotte arrangement, som er kendt udover Faxe Kommunes grænser. Dejligt med et enigt udvalg, som ville prioritere økonomisk støtte til børnedyrskuet.

29. juli var jeg til den anden af tre koncerter i Edelesminde Musikforening på Nielstrupvej 2A ved Gisselfeld. Det var atter en musikalsk oplevelse med 149 udsolgte pladser. Lars Lilholt var frontfiguren suppleret med tre andre musikalske venner. Disse intim koncerter er i gode fysiske rammer og vældig afslappede og ikke mindst nærværet er fantastisk. Håber flere borgere vil prioritere disse tilbud.

 

René Tuekær

Formand for Plan- & Kulturudvalget

Gruppeformand for Borgerlisten (L)

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe