Kulturelt rejsebrev nr. 2

by | René Tuekær

Hermed følger mit kulturelle rejsebrev nr. to, som omhandler et udpluk af aktiviteter som jeg er inviteret til i hele Faxe Kommune og som Plan- & Kulturudvalget har givet økonomisk støtte. Det udviser en mangfoldighed med gode muligheder for, at man som borger kan komme rundt i hele kommunen med udsving udenfor kommunen.

Søndag den. 27. maj var der fernisering på Rønnebæksholm, hvor billedkunst hold med elever fra Hylleholt skole og Vibeeng skolen deltog. De dygtige elever havde arbejdet med figuren firkant og farven gul, og fremviste flotte udstillinger. Udstillingen kan ses indover hele sommerferien og indtil den. 12. august 2018. Der deltog over 200 personer i ferniseringen og spændende at mange elever fra vores skoler havde bidraget med flotte produkter.

Lørdag den. 2. juni var jeg med til åbningen af UpArt i Lunden i Faxe Ladeplads. En forening som hjælper Upcoming Artist og ikke mindst unge med interesse for musikken. Vejret var med arrangørerne og der var gennem hele lørdagen mange forskellige og gode oplevelser, hvor man kunne komme og gå gennem hele dagen.

Lørdag den. 9. juni åbnede jeg Kulsvierfestivalen i Kongsted. Atter blændende vejr, og et velbesøgt og godt tilrettelagt program for weekenden. På scenen hørte jeg bl.a. Faxe Gospel Kor og folkemusik af gruppen Stout. Herudover var der mange boder, hvor den røde tråd var holdt, da det handlede om de ædle gamle håndværks fag fra ældre tid. En rigtig god oplevelse.  Søndag den.

10. juni var jeg til koncert i Gisselfeld hos Edelesminde Musikforening, hvor den nordiske sammensatte gruppe – Floating Sofa Quartet spillede i den gamle hestelade. Det var intimt og utrolig godt. En god oplevelse og kan varmt anbefale de to kommende koncerter med andre solister/grupper arrangeret af samme musikforening samme fysiske sted. Gruppen skulle i øvrigt spille dagen efter i Tivoli. Mandag den.

11. juni var jeg på Terslev skole, hvor 6. årgang havde arbejdet med Vølvens Dom, som jeg omtalte i mit første rejsebrev i vores kommune.

René Tuekær

Formand for Plan- & Kulturudvalget

Gruppeformand for Borgerlisten(L)

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe