Kulturelt rejsebrev nr. 2 – 2020

by | René Tuekær

Hermed følger endelig kulturelt rejsebrev nr. 2 for indeværende kalenderår. Siden jeg tiltrådte som formand for Plan- & kulturudvalget har jeg formuleret fire årlige kulturelle rejsebreve. Brevene beskriver hvad jeg deltager i, som formand og dermed afspejler et aktivitetsniveau.

I juli måned indviede jeg de nye tiltag til opholdsarealer på havnen i Faxe Ladeplads. Plan- & kulturudvalget havde bevilliget 250.000,- kr. til omtalte projekt. Det er helt klart et løft og dejligt med alle de lokale besøgende i sommervejret som deltog.

Søndag den 23. august blev der i Kanten vist den danske film Vores mand i Amerika med Ulrich Thomsen i hovedrollen. En æstetisk opfindsom krigshistorie om Danmarks daværende ambassadør, Henrik Kauffmann i USA. En fascinerende person, som får livet filmatiseret med drama blandt store mænd og kvinderne bag. Før filmen var der foredrag ved tidligere direktør for Stevns koldkrigsmuseum, Thomas Tram Pedersen og efter filmen kunne de positivt mange tilhørere ligeledes stille spørgsmål til foredragsholderen.

I slut august måned havde kulturgruppen i Karise – Fru Marthe inviteret borgere til morgenkaffe samt vandring i nærområdet til Karise kirke om sagnet Fru Marthe. Alle fremmødte aktiverede en QR kode med mobilen og på den måde blev alle tilstedeværende fysisk sendt af sted på turen. Arrangementet var vel besøgt, og medlemmer af kulturgruppen med formand, Henning Christiansen var i godt humør om end de betonede, at alt endnu ikke var helt færdigt.

René Tuekær

Formand for Plan- & Kulturudvalget

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe