Kulturelt rejsebrev nr. 2

by | René Tuekær

Her kommer rejsebrev nummer to af fire for 2021.

COVID slipper heldigvis sit favntag endnu mere. Idrætslivet og kulturen spirer frem igen. Fodboldlandsholdet klarede sig godt og Faxe Kommune støttede økonomisk i den forbindelse to arrangementer til storskærme i Haslev og Faxe. Støtten kom prompte og to fodboldklubber gennemførte sammen med frivillige.

Siden sidste rejsebrev,  er kunstfodboldbanen i Faxe blevet indviet, et meget indbydende anlæg, hvor ungdomsspillerne har fået optimale rammer. Anlægget benyttes også af tre andre fodboldklubber fra området. Jeg deltog sammen med rigtig mange i et foredrag i Vindbyholt, hvor forfatteren Helle Helle fortalte om sit forfatterskab. Det var meget spændende og levende. Helle kommer fra Gedser og i hendes bøger foregår handlingen ofte foregår i provinsen.

Nu hvor sommeren rigtig har fået fat og vi alle nyder den, er tiden moden til at tale om en hvordan en udvidelse af lystbådehavnen i Faxe Ladeplads kan realiseres. Der er stor efterspørgsel på havnepladser og det agerer sejlklubben på. Der var i juni måned pressemøde i Faxe Ladeplads sejlklub, om den kommende proces.

I slutningen af juni var der efter COVID pause igen Opera i det Fri på Gisselfeld. Det hidtil bedst besøgte og selvom det understøttes med kultur midler er der entré. Kulturen skal dog økonomisk understøttes ellers løber det ikke rundt.

Tre dage senere havde Liv i Ladepladsen og specifikt Aktivgruppen med træstubben i Faxe Ladeplads inviteret mig med til uddeling af Gisselfelds donationer. Jeg havde hjulpet gruppen og de fik velfortjent og vel indenfor emnet 20.000 kroner. Det er faktisk spændende at følge projektet foran stationspladsen.

Det seneste arrangement var den 10. juli, hvor Arbejdsgruppen Feriens by under Liv i Ladepladsen samt Faxe Ladeplads Borger- & Håndværkerforening samt støtte fra kommunen havde fokus på forretningslivet ”Indkøbstur med Oldemor”. Det var meget spændende og heldigvis trodsede mange regnen og mødte op. Da jeg selv er født og opvokset i Faxe Ladeplads, fik jeg  lejlighed til at fortælle om, hvordan forretningslivet på Hovedgaden var for år tilbage.

René Tuekær (L)

Formand for Plan- & Kulturudvalget

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe