Kulturelt Rejsebrev nr. 1 – 2020

by | René Tuekær

Det er tid til årets første kulturelle rejsebrev, som jeg som formand for Plan- og kulturudvalget formulerer med baggrund i egne oplevelser med kulturen i vores kommune. Traditionen tro begyndte året med en nytårskoncert søndag den 12. januar i kultunariet i Haslev.

Det var Ensemble Storstrøm som leverede den sikre klassiske musik godt hjulpet af sopran, Gabriella Pace og basbaryton, Jens Søndergaard. Koncerten var total udsolgt og det var en fremragende oplevelse for os publikum som benyttede søndag eftermiddag til den musikalske oplevelse.

Lørdag den 25. januar var jeg inviteret til dilettant i Teestrup forsamlingshus, hvor instruktør, Kjeld Folk Jørgensen havde instrueret Ballade på Skuderløse camping.

11 amatør skuespillere præsterede en helhjertet indsats, og det var både spændende og klassisk fyldt med humor, hvilket dilettant også skal være. Dog vil jeg fremhæve en i dagligdagen medarbejder i Jobcenteret, Marie-Louise Frost som spillede Lotte. Før dilettanterne gik på scenen var der fælles spisning og fremmødet var højt. En dejlig lørdag aften.

I min vinterferie var jeg inviteret til ældredans i Thorsborg forsamlingshus af en af de frivillige, Fie Watson. Jeg blev positivt overrasket over fremmødet, da det var meget velbesøgt.

Flere af borgerne dansede to gange om måneden i Thorsborg og hertil dans i Kongsted og Haslev. Der var arrangeret et bal kort til mig, hvilket betød at jeg skulle danse med syv forskellige.

I min barndom gik jeg til dans på det nedlagte hotel i Faxe Ladeplads hos Verner Frydensberg og herefter til dans på det nedlagte hotel i Faxe hos først Albert Jensen og dernæst hos Inga Jensen.

Alle disse danselektioner mærkedes som længe siden, men fik vidst ikke jogget nogen af dansepartnerne over tæerne. Det var en god eftermiddag, og jeg kan klart anbefale, at andre tager til ældre dans ét af de tre nævnte steder.

Dette var et udsnit af oplevelser fra første kvartal af 2020.

René Tuekær

Formand for Plan- & kulturudvalget    

     

 

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe