Konstituering til Hugger – igen

by | René Tuekær

Principielt er jeg ikke uenig med Erling Hugger i sine betragtninger. Det kniber blot med, at Hugger ikke vil anerkende, når andre er i en ikke gunstig konstitueringssituation.

Knud Erik Hansen stod i spidsen for konstitueringen for 2014-2017, hvor daværende opposition bestående af Enhedslisten med 2 mandater, Dansk Folkeparti med 3 mandater og Borgerlisten med 4 mandater ikke fik nogen udvalgsformandsposter og var slet ikke inviteret til noget møde. Så det du nævner skete altså ikke.

Ligeledes er det heller ikke sket denne gang, og derfor anfører jeg, at socialdemokratiet er i samme situation som andre partier var for 4 år siden.

Ved kommunesammenlægningen, hvor jeg blev valgt som borgmester var der en bred konstituering og det dengang værende mindretal bestående af bl.a. venstre fik 2 udvalgsformandsposter. Det kunne ske, da Borgerlisten ikke selv tog nogen af udvalgsformandsposterne. Dengang var vi flere, som i øvrigt forventede, at Venstre på konstitueringsmødet stemte for den valgte borgmester, men det skete ikke. Vi var flere som tænkte, at der skulle brede konstitueringer til i en helt ny organisation. Valg nummer to (2010-2013), hvor Knud Erik Hansen blev valgt som borgmester blev der ligeledes givet udvalgsformandsposter til oppositionen.

Det er herefter ikke sket igen. Hverken for forrige byrådsperiode(3 periode – 2014-2017) eller den som lige er begyndt(4 periode).

Jeg påtager mig ansvaret for Borgerlistens dispositioner og for konstitueringen, da jeg var borgmester. Tænker Knud Erik Hansen påtager sig ansvaret for sine 2 konstitueringer og Ole Vive for den seneste, da det nu engang er personen for bordenden, som sammensætter den endelige konstituering. Hvis nuværende konstituering skulle have været endnu bredere var nøglen ikke hos Borgerlisten. Tak for debatten Erling Hugger.

René Tuekær

Formand for Plan- & Kulturudvalget

Gruppeformand for Borgerlisten (L)

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe