Endelig lukker kulturen op

by | René Tuekær

Hermed følger mit første rejsebrev i kalenderåret 2021.

Jeg har i hele indeværende byrådsperiode formuleret et kulturelt rejsebrev pr. kvartal. Det agter jeg, at gøre alle fire år og dermed også i 2021 selv om det er valgår.

De seneste tiltag jeg kan referer til i disse for kulturen trængte tider er, at den endelige fireårige aftale med Kulturregion Storstrøm og Kulturministeriet er indgået for 2021-2024. Jeg er formand for Kulturregion Storstrøm og det har været et stort arbejde for alle implicerede, at få hentet denne aftale i hus. Aftalen styrker bl.a. børn og unges aktive deltagelse i kulturlivet. Endelig vil kommunerne i dette fællesskab sørge for medinddragelse af børn og unge op til 25 år inden for især film, design og scenekunst. Et andet medtaget tema i aftalen er, hvordan kulturen kan bidrage til den bæredygtige udvikling i kommunerne.

Endelig har Ensemble Storstrøm fået godkendt en ny fireårig rammeaftale med støtte fra Statens Kunstfond. Faxe, Lolland, Guldborgsund og Næstved Kommuner er med i aftalen. Ensemblet er et af fem basisensembler i Danmark og formålet er, at spille klassisk musik af høj kunstnerisk kvalitet. Det er rigtig godt, at aftalen er kommet på plads.

Endelig åbner vores kulturliv endnu mere efter COVID-19 nedlukninger. Der er mange af vores aktører som mangler økonomisk indtjening, og derfor skal vi straks benytte kulturen igen. Jeg har bl.a. indskrevet fernisering i Rollosalen den 8. maj med billedkunstneren Lis Brønderslev gennem kunstklubben Faxe. Klassisk koncert på Vemmetofte kloster den 10. maj gennem Faxe kunst- og musikforening. Endelig åbner biografen Kanten og BIO i Haslev igen den 6. maj. Håber mange vil frekventere de to biografer i Faxe kommune samt det øvrige kulturliv. Vi trænger alle sammen til andre oplevelser efter nedlukning. Alt er dog stadig med risiko for corona ændringer.

René Tuekær (L)

Formand for Plan- & Kulturudvalget

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe