Ekstra ressourcer til vuggestuer og børnehaver

by | Jeanette Dahl Henriksen

Indlæg af:Jeanette Dahl HenriksenGuldagervej 29,4640 FaxeBorgerlisten (L), kandidat nr. 3

Mandag d. 31/10 havde daginstitutionernes områdebestyrelse i vest inviteret til paneldebat. Et panel, som bestod af 6 opstillede kandidater til kommunalvalget. Områdebestyrelsen havde forberedt nogle emner, som skulle debatteres i panelet, hvilket samtidig skulle give mulighed for spørgsmål fra de fremmødet interessenter.

Første emne handlede om personalets belastningsgrad, altså hvor mange børn der må være pr. pædagog/voksen. Belastningsgraden er pt. 5,15 for vuggestuebørn og 11,11 for børnehavebørn. Områdebestyrelsen havde lavet et samlet regnestykke for institutionerne Småfolket og Regnbuen, som viste antallet af åbningstimer gange antallet af børnehavebørn, delt med 11,11, som så giver det nødvendige antal personaletimer.

Samlet set viste regnestykket et minus på 108 personaletimer. Det vil sige, at der for disse 2 institutioner tilsammen mangler knap 3 fuldtidsstillinger, og at den i forvejen høje belastningsgrad ikke engang kan overholdes.

De små børn opholder sig ofte 7-8 timer i daginstitutionerne, altså de fleste af deres vågne timer i hverdagen. Vi skal i Faxe Kommune kunne tilbyde børnene nogle bedre vilkår, så vi sikrer tryghed, nærhed og pædagogisk vejledning.Det er heller ikke rimelige arbejdsvilkår for vores pædagogiske personale, som i en presset hverdag også skal sørge for inklusion af flygtningebørn og socialt udsatte børn. Hvilket højest sandsynligt hænger sammen med det høje sygefravær blandt pædagogiske personale i Faxe Kommune.

Vi skal have tilført ekstra ressourcer, så vi som minimum overholder vores egne fastlagte belastningsgrader, og gerne med tiden kunne nærme os BUPL’s anbefaling om 3 vuggestuebørn pr. voksen og 6 børnehavebørn pr. voksen.

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe