Det skete igen – nøjagtig som for 4 år siden

by | René Tuekær

Forundret læste jeg indlægget af Erling Hugger Jakobsen, som har fejret 25 års jubilæum som socialdemokratisk byrådsmedlem i Haslev byråd / Faxe byråd og derfor forventes, at Hugger er bekendt med konstitueringer.

Hvorfor dog denne overraskelse tenderende til utilfredshed fra Hugger. Ved det forrige valg pegede Borgerlisten på Venstres daværende borgmesterkandidat, men hun ville ikke være borgmester. Herefter pegede vi ikke på nogen anden med den konsekvens, at ingen inviterede Borgerlisten med i den daværende konstituering.

Dengang opreklamerede mange konstitueringen i 2013 som en meget bred konstituering og alle skulle være glade. Dengang i 2013 var Borgerlisten i samme politiske situation, som socialdemokratiet havnede i ved konstitueringen i 2017. Måske kunne det være undgået Hugger, hvis socialdemokraterne på valgnatten havde tænkt strategiske tanker for fremtiden, for bl.a. sine nyvalgte byrådsmedlemmer. Muligheden skulle måske ikke udelukkende være, at der var en socialdemokrat for bordenden fra 1. januar 2018.

De tre møder Borgerlisten havde med socialdemokraterne på valgnatten var det ikke et tema, at der kunne være andre for bordenden end en socialdemokrat. Borgerlistens dengang fire byrådsmedlemmer blev gennem fire år belært om, at man skal samarbejde og være positivt tænkende selvom man ikke var med i en konstituering.

På det konstituerende møde i 2013 tog oppositionen, hvad der blev efterladt af flertallet uden dialog. Ved denne konstituering var der trods alt et fysisk møde mellem den nyvalgte borgmester, gruppeformanden for A samt undertegnede.

Jeg ønsker ligeledes alle en god arbejdslyst.

René Tuekær

Formand for Plan- & Kulturudvalget

Gruppeformand for Borgerlisten

Læs flere artikler fra LokalListen Faxe