Kulturelt rejsebrev det 16. i rækken

Kulturelt rejsebrev

I hele byrådsperioden 2018-2021 har jeg kvartalsmæssigt formuleret et kulturelt rejsebrev. Hermed følger det 16 og sidste rejsebrev fra den netop afsluttede byrådsperiode.

Formålet med mine indlæg har dels været at skabe interesse for vores friluft, sports- og kulturliv. Dels har det været omtalen af de frivillige personer jeg møder til alle de forskellige arrangementer som jeg inviteres til. Vi er en kommune som har utrolig mange foreninger og dermed mange frivillige. Alle gør en utrolig stor indsats. I Plan- & kulturudvalget (PKU) har vi kendskab til undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund, som formuleres hvert fjerde år. Faxe Kommune rangerer på en samlet 23 plads. Vi rangerer som nummer syv med foreningernes tilfredshed med tilskudsordninger, nummer et med adgang til faciliteter og nummer 10 med service og samarbejde. Anlægsudgifter pr. indbygger og driftsudgifter pr. indbygger er vi hhv. nummer 63 og 73.

I november har PKU støttet B&W live med 200.000 kroner til musikanlæg. PKU har igen indgået aftale med midler fra vores kulturpulje til musikteatret SAUM. Endelig fik vi gennemført 150 årsjubilæum med Haslev som stationsby. Velbesøgt af borgere samt ikke mindst det royale besøg, som oprindeligt skulle have været i 2020. Godt at vi gennemførte arrangementet om end det blev skubbet til 2021. I oktober måned gennemførte vi den årlige frivillighedskonference. Et arrangement med godt foredrag og trods corona foranstaltninger tilfredsstillende deltagerantal.

Nu ser vi frem til, at kulturen åbnede igen fra den 16. januar. Jeg kan opfordre til, at vi alle igen går på museum, biografen og meget mere, da mange har svigtende indtjening. Ligeledes savner mange af os, at blive kulturelt stimuleretog dermed få nye kulturelle oplevelser.

 

René Tuekær (L)

Solvænget 16

4640 Faxe

Formand for Plan- & Kulturudvalget